Hoe u uw fotocollectie opslaat en bekijkt In Plex Media Server - nl.phhsnews.com (2024)

Hoe u uw fotocollectie opslaat en bekijkt In Plex Media Server - nl.phhsnews.com (1)

Waarom Plex gebruiken voor uw foto's? <<<

GERELATEERD:

18 dingen die je misschien niet hebt gedaan Google-foto's kunnen doen

Naast een solide stal van basisfuncties zoals ondersteuning voor meerdere fotobibliotheken en het samenstellen van afspeellijsten voor aangepaste diavoorstellingen, er zijn enkele fantastische premiumfuncties voor abonnees van Plex Pass, inclusief op tijdlijnen gebaseerde weergave van foto's (in plaats van eenvoudig bladeren door bestanden), evenals automatische taggeneratie vergelijkbaar met de automatische tagging gevonden in volwaardige foto-opslagdiensten zoals Amazon Prime Photos en Google Photos. Wat Plex echt onderscheidt van de cloud-gebaseerde services is niet de tagging- of tijdlijnfuncties, maar de dubbele zweem van lokale opslagvoordelen. Plex biedt je niet alleen de mogelijkheid om alles goed op je lokale netwerk te houden als je dat wilt, maar daarbij krijgen je foto's geen ruimtebesparende compressietrucs zoals ze zouden doen als ze zouden zijn geüpload naar, laten we zeggen, een onbetaald Google Foto's-account. En, in tegenstelling tot vele oplossingen voor fotoopslag en weergave (zoals bijvoorbeeld het uploaden van uw foto's naar Google Foto's en ze vervolgens op uw tv te bekijken met een Chromecast), biedt Plex een vergelijkbare soepele en goed georganiseerde ervaring, maar zonder dat uw foto's uw lokale netwerk verlaten en rondzweven in de cloud, als dat iets is dat je wilt vermijden.

Setup is heel eenvoudig (zelfs eenvoudiger, geloof het of niet, dan de al gemakkelijke installatie van film- en tv-bibliotheken omdat er geen derde partij is metadata om mee te worstelen), dus laten we meteen naar binnen duiken.

Je foto's voorbereiden

Net als andere media die je aan Plex toevoegt, zijn er twee belangrijke dingen om in gedachten te houden. Eerst en vooral zal Plex nooit uw eigenlijke bestanden veranderen, omdat alle gegevens die het gebruikt in de database van uw Plex Media Server worden opgeslagen. Ten tweede is bestandsorganisatie belangrijk (hoewel, in het geval van foto's, niet zo veel als je een Premium Plex Pass-lidmaatschap hebt en de tijdlijnweergave verkiest).

Met dat in gedachten, het beste wat je kunt doen om je foto's voor te bereiden voor opslag en weergave in Plex Media Server is om ze te ordenen op de manier waarop u ze wilt bekijken. We hebben een sterke voorkeur voor het ordenen van onze foto's in mappen met een

YYYY-MM-DD [optionele beschrijvende naam]

titelindeling zoals 2015-12-15 Kerstmis in Grandma Fitzpatrick's House -maar u kunt elk organisatieformaat gebruiken dat het beste aansluit op uw behoeften. Daarnaast raden we u aan een indeling te gebruiken die niet veel mappen in elkaar nestelt (één map voor één datum / gebeurtenis in een hoofddirectory is ideaal). Het maakt het bladeren door de mapstructuur aanzienlijk schoner in de Plex bestandsbrowser. Als je echt gelijk wilt hebben met het gebruik van Plex voor je foto's, maar je bent niet erg enthousiast over het investeren van veel energie, dan ben je een geweldige kandidaat voor een Plex Pass. Onder de vele andere functies die u bij de Plex-pas krijgt, krijgt u de "fototijdlijn" en geautomatiseerde fototagging. De fototijdlijn hevelt al uw foto's op en geeft ze geordend op datum in een gemakkelijk te bladeren tijdlijn weer (vergelijkbaar met de tijdlijn / verzamelfunctie in de Foto's-app op de iPhone). Met de automatische tagging van foto's worden tags aan uw foto's toegevoegd, zodat u eenvoudig door automatisch samengestelde taggroepen kunt bladeren, zoals al uw foto's van honden, kinderen, enzovoort. Uw eerste fotobibliotheek maken

GERELATEERD:

Delen Je Plex mediabibliotheek met vrienden

Met je foto's in de hand en ergens opgeslagen waar je Plex Media Server-software ze kan zien, is het tijd om je eerste fotobibliotheek te maken (die, als je slechts één hoofddirectory wilt gebruiken, ook zal zijn de laatste fotobibliotheek die je hebt gemaakt). Log hiervoor in op het webdashboard van uw Plex Media Server en klik op het + -symbool naast het item "Bibliotheken" in de linkernavigatiekolom.

De eerste stap van het proces is het selecteren van uw bibliotheektype, noem deze en selecteer een taal. Selecteer 'Foto's', noem deze 'Foto's' (of, als u van plan bent meerdere bibliotheken te maken, een meer beschrijvende naam als 'Familiefoto's') en stel de taal in op uw primaire taal. (Als u gebruik wilt maken van de fototagfunctie van Plex Pass, worden de tags toegevoegd in de taal waarin de bibliotheek is ingesteld.)

Selecteer vervolgens de mappen die u aan de bibliotheek wilt toevoegen.

Hoe u uw fotocollectie opslaat en bekijkt In Plex Media Server - nl.phhsnews.com (2)

Plex Abonnementsabonnementen krijgen het gedeelte 'Opties' te zien waarmee ze tags kunnen in- of uitschakelen. Als u tagging inschakelt, worden kleine miniaturen van uw foto's tijdelijk geüpload naar een image tagging-service van een derde partij. Je kunt hier meer over lezen.

Hoe u uw fotocollectie opslaat en bekijkt In Plex Media Server - nl.phhsnews.com (3)

Ten slotte wordt je in de optie Geavanceerd gevraagd of je je fotobibliotheek al dan niet wilt opnemen in het hoofddashboard van je Plex-server en of je videothumbnails wilt. De eerste optie plaatst gewoon nieuwe foto's op de hoofdpagina van je Plex-interface net zoals het nieuwe tv-shows en films plaatst (en als de hele reden dat je dit doet, is het Plex-bibliotheekwerk zo dat familieleden door nieuwe foto's kunnen bladeren, dan is het is logisch om dit te controleren). De tweede optie maakt voorvertoningen voor alle homevideo's die ook in uw fotobibliotheek verschijnen.

Hoe u uw fotocollectie opslaat en bekijkt In Plex Media Server - nl.phhsnews.com (4)

Als u klaar bent met het instellen van alle opties, vinkt u "Bibliotheek toevoegen" aan om de bibliotheek te maken.

Hoe u uw fotocollectie opslaat en bekijkt In Plex Media Server - nl.phhsnews.com (5)

Zowel gewone Plex-gebruikers als Plex Premium gebruikers zien deze standaardweergave direct na het maken van hun eerste fotobibliotheek, met fotomappenlijsten (en alle foto's in de rootmappen) weergegeven als miniaturen op basis van hun bestandsnamen.

Plex Premium-gebruikers kunnen op de schakelaar in de rechterbovenhoek van het weergavepaneel van de fotobibliotheek om over te schakelen naar de "tijdlijn" -weergave, die alle foto's in groepen rangschikt op basis van datums (ongeacht in welke directory's ze zich bevinden).

Hoe u uw fotocollectie opslaat en bekijkt In Plex Media Server - nl.phhsnews.com (6)

Je kunt nu communiceren met je foto's zoals je zou doen interactie met andere media op uw Plex Media Server. Selecteer foto's voor een beter overzicht waarbij u niet alleen de foto op volledig scherm kunt zien, maar u kunt ook aanvullende informatie over de foto bekijken, inclusief metagegevens (zoals de bestandsgrootte, sluitertijd en cameramodel), maar voor Plex Premium-gebruikers, ook worden de tags automatisch ondertekend bij de foto's (waarop u vervolgens kunt klikken om door andere foto's te bladeren op basis van die categorieën).

Hoe u uw fotocollectie opslaat en bekijkt In Plex Media Server - nl.phhsnews.com (7)

Eindelijk kunt u, net zoals andere media, afspeellijsten maken. Terwijl u foto's in de miniatuurweergave bekijkt, selecteert u eenvoudig meerdere foto's en klikt u vervolgens op het pictogram van de afspeellijst, zoals hieronder te zien.

Hoe u uw fotocollectie opslaat en bekijkt In Plex Media Server - nl.phhsnews.com (8)

De afspeellijstfunctie maakt het eenvoudig om samengestelde lijsten te maken (en te laten groeien) zodat uw gezin kan genieten van, voor bijvoorbeeld een afspeellijst met de beste familiefoto's van elke maand of een afspeellijst die de groei van een kind in de loop van de jaren in kaart brengt. Afspeellijsten zijn ook ideaal voor familiefeesten waar u een lijst met het beste hits van foto's op de achtergrond kunt maken.

Hoe u uw fotocollectie opslaat en bekijkt In Plex Media Server - nl.phhsnews.com (9)

Dat is alles: met een klein beetje instellingswerk krijgt u dezelfde gemakkelijke Plex-ervaring die u kunt krijgen met uw persoonlijke filmcollectie werkt nu met uw persoonlijke fotocollectie.

Hoe u uw fotocollectie opslaat en bekijkt In Plex Media Server - nl.phhsnews.com (10)

Hoe u uw fotocollectie opslaat en bekijkt In Plex Media Server - nl.phhsnews.com (11)

De informatie van uw Android-apparaat zoeken voor juiste APK-downloads

Als u ooit hebt geprobeerd een app te downloaden voor sideloading op uw Android-telefoon, weet u hoe verwarrend dit kan zijn. Vaak zijn er verschillende versies van dezelfde app die zijn ontworpen voor verschillende apparaatspecificaties, dus hoe weet u welke de juiste is? De verschillende bestandsversies begrijpen Als u dit leest, is de kans groot dat u proberen een app te downloaden van APK Mirror, een legitieme hostingsite voor APK's die gratis beschikbaar zijn in de Play Store.

(how-top)

Hoe u uw fotocollectie opslaat en bekijkt In Plex Media Server - nl.phhsnews.com (12)

Extensies installeren en beheren in LibreOffice

LibreOffice heeft veel handige functies, maar u kunt nog meer toevoegen. Net zoals Firefox-invoegtoepassingen of Chrome-extensies, kunt u uitbreidingen toevoegen aan LibreOffice om de mogelijkheden uit te breiden. Er zijn bijvoorbeeld extensies die een verbeterd dialoogvenster Zoeken en vervangen toevoegen voor Writer (AltSearch), een grammaticacontrole voor Writer (Lightproof), een kalender voor Calc, een zwevend zoekvenster in Calc en de mogelijkheid om berekeningen direct in een Writer-document (iMath) uit te voeren.

(how-top)

Hoe u uw fotocollectie opslaat en bekijkt In Plex Media Server - nl.phhsnews.com (2024)

FAQs

How do I connect to local Plex Media Server? ›

Open a browser window. Type http://server.local.ip.address:32400/web into the address bar (e.g “http://192.168.1.5:32400/web”) The browser will connect to the Server and load Plex Web App.

How do I open Plex Media Server in Chrome? ›

Open a browser window. Type http://server.local.ip.address:32400/web (e.g. http://192.168.1.25:32400/web) The browser will connect to the Plex Media Server and load Plex Web App.

How do I connect my Plex Media Server to my account? ›

Connect to your media server
  1. Launch Plex.
  2. At the top of the page, click Sign in and select Sign in once more.
  3. Log in to your Plex account and close the browser window.
  4. Select the preferences for your media and click Finish setup.
  5. From the menu on the left, click More.
  6. Select your added media library.
Jul 10, 2024

Can you view photos on Plex? ›

Photos & Videos is a premium feature and requires a Plex Pass subscription.

What is the local network port for Plex server? ›

LAN/Internal Port: This will always be 32400. IP Address: The local IP Address of the computer running the Plex Media Server.

Where do I enter my Plex TV link code? ›

In your browser on your desktop or mobile device, go to https://plex.tv/link and ensure that you're signed into the appropriate Plex account. Enter the 4-character code and submit. After the code is submitted, your player app will refresh itself a few seconds later and be linked with your account.

How do I sync Plex servers? ›

The setting can be found under Settings > Account > Sync My Watch State and Ratings in the web app (as well as a few other player apps, like Android and iOS). If you choose to later opt out of the feature, that will stop future events (from Plex Media Servers you have access to) from being synced to your account.

How to access shared library Plex? ›

From inside the Manage Library Access settings, use the Grant Library Access button to open the invite wizard.
  1. Username or Email. ...
  2. Select the Server. ...
  3. Set Restrictions and Inviting to Home (Plex Pass required) ...
  4. Pending Access.
Jan 10, 2024

What port does Plex use? ›

The primary ports you should forward for Plex are 32400 (TCP) and 32469 (UDP); other than this, any available port in the 20,000 to 50,000 range can be delivered too.

Can Plex do a slideshow? ›

You can use the Play button to start a slideshow and the button can be used to enter full-screen display.

Who can see my Plex library? ›

All users can make use of basic server/library access with their family and close, personal friends by choosing which libraries to grant access to them, and for managed users they can use preset restrictions profiles. Plex Pass subscribers can more finely control the restrictions to content they allow access to.

How do I play local content on Plex? ›

Browse Video Files from Plex
  1. From the Navigation menu at the top, select Open Video File .
  2. You'll then see all of the video files from your device, listed alphabetically. Tap on a video to show more information about it or, to begin playing immediately, tap the button.
Mar 27, 2019

How do I access Plex server from outside network? ›

Enable access to your Plex Media Server from outside your local network so that you can reach it when away from home or for sharing content with family or close, personal friends. You can do this under Settings > Server > Remote Access in Plex Web App.

Why won't Plex find my server? ›

Ensure you have the current version of Plex Media Server installed. Ensure that Plex Media Server is actually actively running. Verify that your Server is listed on your Devices page. Disable any VPN on your computer or router.

How do I access Plex Media Server settings? ›

On Windows, the preferences are available in the registry. To access settings related to Plex Media Server: Open the “regedit” application. Navigate to HKEY_CURRENT_USER/Software/Plex, Inc./Plex Media Server.

Top Articles
Divinity Original Sin 2: Sorcerous Sundries Guide (Where to Find Them & How They Work)
Level Up All Equipment - Including Uniques
[Re-Usable] - SSNSonicHD - Expanded & Enhanced
Spectrum Store Appointment
Craigslist Lititz
Random Animal Hybrid Generator Wheel
Wgu Academy Phone Number
Ter Reviews Boston
Yovanis Pizzeria - View Menu & Order Online - 741 NY-211 East, Middletown, NY 10941 - Slice
B Corp: Definition, Advantages, Disadvantages, and Examples
Babylon Alligator
Myjohnshopkins Mychart
ONE PAN BROCCOLI CASHEW CHICKEN
Does Publix Pharmacy Accept Sunshine Health
Havasu Lake residents boiling over water quality as EPA assumes oversight
The Woman King Showtimes Near Cinemark 14 Lancaster
Math Playground Protractor
Ck3 Diplomatic Range
Ninaisboring
Happy Clown Makeup Tutorial
Clarksville.craigslist
Zipformsonline Plus Login
2022 NFL Predictions
Aspenx2 Newburyport
David Knowles, journalist who helped make the Telegraph podcast Ukraine: The Latest a runaway success
Auto-Mataru
Beaver Dam Locations Ark Lost Island
Fortnite Fap Hero
FirstLight Power to Acquire Leading Canadian Renewable Operator and Developer Hydromega Services Inc. - FirstLight
Logisch werving en selectie B.V. zoekt een Supply Chain &amp; Logistics Engineer in Coevorden | LinkedIn
Bayada Bucks Catalog 2023
Walgreens Pharmacy On Jennings Station Road
Stuckey Furniture
Top 10 Best OSRS Ranged Weapons (Bows + Crowssbows) – FandomSpot
Tamara Lapman
Bakkesmod Preset
Switchback Travel | Best Camping Chairs of 2024
631 West Skyline Parkway, Duluth, MN 55806 | Compass
Is Arnold Swansinger Married
Champaign County Mugshots 2023
Nobivac Pet Passport
2-bedroom house in Åkersberga
Mtb Com Online
Sxs Korde
The Penitent One Unmasked
Obtaining __________ Is A Major And Critical Closure Activity.
Bbc Numberblocks
Autozone On 7 Mile And Hubbell
The Hollis Co Layoffs
Bucks County fall festivals and events to keep you busy through the season
Erfolgsfaktor Partnernetzwerk: 5 Gründe, die überzeugen | SoftwareOne Blog
South Florida residents must earn more than $100,000 to avoid being 'rent burdened'
Latest Posts
Article information

Author: Roderick King

Last Updated:

Views: 6447

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Roderick King

Birthday: 1997-10-09

Address: 3782 Madge Knoll, East Dudley, MA 63913

Phone: +2521695290067

Job: Customer Sales Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Embroidery, Parkour, Kitesurfing, Rock climbing, Sand art, Beekeeping

Introduction: My name is Roderick King, I am a cute, splendid, excited, perfect, gentle, funny, vivacious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.